Träningsband Pro är mycket mångsidiga och funktionella träningsband. Det är möjligt att utföra mängder av övningar och eftersom de är så pass anpassningsbara kan du komma åt hela kroppen på ett effektivt sätt.

Genom att kombinera Träningsband Pro med olika träningstillbehör, som handtag och dörrfäste, kan du dessutom skapa ditt egna träningssystem anpassat efter just dina behov och mål.

I den här artikeln får du tips på 5 övningar för armarna som du kan utföra med Träningsband Pro för att få starkare och mer uthålliga armar!

Övning 1: Bicepscurl

I en bicepscurl tränar du framsidan av överarmen, den så kallade bicepsmuskeln. Det är en enkel basövning som dessutom är riktigt effektiv. Till övningen behöver du ett Träningsband Pro och handtag.

 1. Fäst ett handtag i respektive karbinhake. Ställ dig med ena foten i mitten på träningsbandet och greppa tag i handtagen med handflatan pekandes framåt.
 2. I startpositionen står du upprätt med armarna raka längs sidan av kroppen. Träningsbandet ska vara lätt spänt i startpositionen.
 3. Behåll överarmarna stilla intill överkroppen och böj sedan i armbågarna genom att föra upp händerna mot axlarna.
 4. Sänk sedan händerna långsamt till startpositionen innan du upprepar.
Läs mer:  Armträning med gummiband - 5 effektiva övningar

Tips: Variera övningen genom att utföra den med en arm i taget eller genom att istället hålla handen med handflatan pekandes inåt.

Bicepscurl med Träningsband

Övning 2: Horisontell bicepscurl

I denna övning tränar du samma muskel som ovan, men i en annan position för variation. Till övningen behöver du ett Träningsband Pro, handtag, samt möjligheten att fästa träningsbandet i brösthöjd (exempelvis genom tillgång till en ribbstol eller genom att använda ett dörrfäste eller loopfäste).

 1. Fäst handtagen i karbinhakarna och fäst bandet i brösthöjd. Stå vänd mot fästpunkten.
 2. Starta med armarna utsträckta framåt i en horisontell position.
 3. Håll kvar överarmarna i samma position, böj i armbågarna och dra händerna in mot axlarna.
 4. Återgå långsamt till startpositionen och upprepa.

Horisontell bicepscurl med Träningsband

Övning 3: Triceps pushdown

Triceps pushdown är en klassisk övning för baksidan av armarna, nämligen tricepsmuskulaturen. För att utföra övningen på bästa sätt behöver du ett Träningsband Pro, ett dörrfäste och gärna ett handtag (exempelvis loophandtagen eller de vanliga handtagen).

 1. Fäst träningsbandet på hög höjd, exempelvis ovanför en dörr. Fäst handtagen i karbinhakarna och stå vänd mot fästpunkten.
 2. Håll armbågarna intill kroppen och pressa ner armarna och händerna genom att sträcka i armbågarna.
 3. Släpp sedan tillbaka långsamt och upprepa.

Tips: Utför övningen med en arm i taget för variation!

Triceps pushdown med med Träningsband

Övning 4: Tricepspress över huvud

Precis som övningen ovan tränar du i denna muskel baksidan av armarna. Till denna övning behöver du också ett Träningsband Pro, ett dörrfäste och ett handtag (exempelvis loophandtagen eller de vanliga handtagen).

 1. Fäst träningsbandet högt upp, till exempel ovanför en dörr. Fäst handtagen i karbinhakarna och stå vänd bort från fästpunkten.
 2. Håll händerna intill huvudet med armbågarna böjda. Pressa ner händerna genom att sträcka i armbågarna.
 3. Släpp tillbaka armarna långsamt och upprepa.
Läs mer:  Träna ben med Träningsband Pro

Tricepspress over huvud med gummiband

Övning 5: Underarmscurl

I den här övningen tränar du framsidan av underarmen. Övningen går att variera på många sätt för att träna olika delar av underarmarna och kan utföras med båda armarna samtidigt eller med en arm i taget. Du behöver ett Träningsband Pro och ett handtag.

 1. Sitt framåtlutad och vila underarmarna på låren. Placera fötterna i mitten på träningsbandet och greppa tag i handtagen.
 2. Starta med handlederna böjda bakåt, så att knogarna pekar nedåt och handflatan är vänd uppåt. Håll underarmarna stilla på låren.
 3. Böj handlederna upp mot dig så långt du kan, och släpp sedan tillbaka långsamt innan du upprepar.

Underarmscurl med Träningsband

Dosering av övningarna

Antingen kan du välja ut några av övningarna själv, eller så utför du alla övningar som ett komplett träningspass för armarna.

En rekommendation är att utgå från att utföra 3 omgångar per övning och 10-15 repetitioner, men detta kan du anpassa själv om du så önskar baserat på dina förutsättningar och mål.

Det viktiga för att du ska få resultat är att motståndet i övningarna är så stort att du får jobba hårt för att klara antalet repetitioner. Utför övningarna 2 gånger i veckan för bästa resultat.

Sammanfattning

Många använder träningsband för att träna armarna, och Träningsband Pro är perfekt för ändamålet. Det går att få till riktigt bra och effektiv träning och med övningarna ovan får du en komplett träning för armarna. Jag hoppas du fick nytta av dessa tips, och om du undrar något är du välkommen att höra av dig. Lycka till!