Allmänna Villkor

Priser

Alla priser är angivna i svenska kronor (SEK) och inklusive moms (25 %) om inget annat anges. Vi förbehåller oss rätten att justera priserna på grund av kraftiga förändringar i valutakurser. Prisjusteringar kan ske när som helst utan förvarning.

Beställning

Du beställer genom att mejla oss på info@actifys.se. När din beställning är bekräftad skickas en länk för betalning via vår samarbetspartner Svea Ekonomi, följt av en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen hittar du alla uppgifter om din order. Är något fel i din beställning bör du omedelbart kontakta oss.

Betalning

Kort

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Banks/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Bank AB (publ). För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Actifys överlåtna till Svea Bank AB (publ). Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar för privatpersoner och 30 dagar för företag. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Delbetalning

Genom vårt samarbete med Svea Bank AB (publ) kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information. Allmänna villkor Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

Godkännande

Beställning godkänns när Actifys har bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse via e-post. Orderbekräftelsen skickas automatiskt utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i till exempel pris, leveranstid, etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand.

Kundservice

Vid frågor kan du kontakta oss via kontaktformuläret. Vi svarar alltid inom 24 timmar men oftast har du svar inom några få timmar. Vänligen ange ordernummer vid beställningsfråga.

Fraktkostnad och andra kostnader

Vid order under 700 kr debiterar vi 75 kr för frakt med Postnord eller DHL. Du har fri frakt över 700 kr. För ej uthämtade paket/varor förbehåller vi oss rätten att debitera dig 250 kr för att täcka våra frakt- och hanteringskostnader. På grund av detta är det viktigt att du hämtar ut ditt paket så fort som möjligt efter att du fått en avisering. Ser vi att du inte hämtat ut ditt paket inom 7 dagar kan vi komma att kontakta dig med en påminnelse.

Leveransmetoder

Vi skickar beställningar via PostNord eller DHL. Beställningar skickade med PostNord skickas som Varubrev 1:a klass eller MyPack (Collect/Home Small). Varubrev hamnar i postlådan, om paketet inte får plats i postlådan levereras det vid din dörr. I de fall du valt PostNord Varubrev och paketet är större än Postnords maximala mått skickas paketet istället som PostNord MyPack Home Small/Collect eller DHL Servicepoint. Varor skickade med DHL är spårbara hela vägen och hämtas hos ditt närmsta ombud. (OBS: för återförsäljare/registrerade företag med inloggning gäller separata leveransvillkor).

Leveranstid

Leveranstid är normalt ca 7 arbetsdagar efter beställningsdatum. Notera dock att det kan ta längre tid till vissa orter (t.ex. leveranser till Norrland). Vi kan inte ta ansvar för eventuella förseningar hos PostNord eller DHL. Om vi får problem med att leverera din beställning i tid kommer att vi kontakta dig snarast möjligt. (OBS: för återförsäljare/registrerade företag med inloggning gäller separata leveransvillkor).

Ångerrätt

Du har rätt att utnyttja din ångerrätt inom 14 dagar från att du tagit emot varan. Din retur av varan skall ske inom 14 dagar efter att du mottagit den och du ska kontakta oss på info@actifys.se och meddela i förväg. Ångerrätten kan endast utnyttjas om varan hålls i oförändrat skick, i originalförpackning. Ångerrätten gäller ej för förseglade produkter där förseglingen brutits efter mottagandet. När vi mottagit och kontrollerat varorna återbetalar vi det du betalat för varorna, alternativt ersätter med en ny vara om möjligt. Du måste själv betala fraktkostnaderna för retur om du ångrar köpet och du bär ansvaret för varan fram till att den har nått oss. Vid ångerrätt kan du använda denna blankett eller höra av dig direkt till Actifys. Tänk på att du har ansvaret för att produkten är väl skyddad i transporten tillbaka till oss. Om möjligt bör varan returneras i den ursprungliga produktförpackningen. Lägg sedan denna i det transportemballage som produkten levererades i till dig. Om du inte har kvar detta emballage går det bra med likvärdigt emballage istället.

Återbetalning

När vi tar emot en returnerad produkt inspekterar vi den och därefter får du tillbaka det belopp du betalat oss vid köpet. Du kan, helt eller delvis, förlora ditt köpbelopp om produktens värde har minskat på grund av följande skäl:

  • du har använt produkten,
  • produkten har skadats under tiden du har ansvarat för den,
  • du inte har uppfyllt gällande begränsningar i ångerrätten avseende exempelvis försegling.

Reklamation

Skulle du få en defekt eller fellevererad vara måste du kontakta oss inom rimlig tid. Vi rekommenderar att du reklamerar snarast möjligt. Vi betalar returfrakten vid felleverans och reklamation för defekt vara. Vid en reklamation görs en utredning utav produkten. Dina åsikter som kund värderas högt och därför ber vi dig att kontakta oss vid funderingar eller bekymmer. Du kan reklamera genom att kontakta oss. För att vi ska kunna handlägga din reklamation ber vi dig om följande:

  • En kort beskrivning hur skadan eller defekten uppstått.
  • Du bör dokumentera skadan och skicka 3-4 bilder till oss där defekten syns tydligt.

Reservationer

Vi reserverar oss för slutförsäljning i webbutiken och hos leverantörer. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar på denna hemsida samt förseningar hos Postnord och DHL. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på kamera, bildskärm och upplösning.

Kundregister och säkerhet

Vid beställning fyller du i dina kunduppgifter. Genom detta godkänner du att uppgifterna registreras i vår kunddatabas. Du är ansvarig för att de ifyllda uppgifterna är korrekta, och vi kan ej ta ansvar för konsekvenser som uppkommit pga. felaktiga uppgifter. Kontrollera därför noga att dina uppgifter är korrekta. Vi följer personuppgiftslagen och ansvarar för dina personuppgifter. Dessa kan användas för att upprätthålla kontakten med dig som kund genom till exempel kampanjer och nyhetsbrev. Dina personuppgifter kommer INTE att lämnas ut eller säljas i tredje hand och vi kommer INTE skicka spam-mail till dig.

Åldersgräns

För att handla hos oss måste du vara äldre än 18 år. Om du är yngre än 18 år får du handla med målsmans godkännande.

Tvist och bedrägerier

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Bedrägerier eller försök till bedrägerier kommer polisanmälas.

Force Majeure

Vi tar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande såsom arbetskonflikt, eldsvåda, oväder, krig eller myndighetsbeslut. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll. Företaget ansvarar heller aldrig för direkt eller indirekt skada/förlust som kan uppstå för kund.

Integritetspolicy

När du besöker Actifys.se samlar vi in information om besöket på webbplatsen. Vidare samlar vi vid köp in personuppgifter. Denna information behövs för att fullgöra våra antaganden mot dig samt för att förbättra din användarupplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Företagsinformation

Actifys
Orgnr: SE950826355601
Atlasgatan 16, 582 31 Linköping

Senast uppdaterad: 2023-01-01