De platta träningsbanden, Flexband (även kallat latexband, pilatesband och theraband), skiljer sig från våra andra gummiband på flera sätt. Dels är de som sagt platta och tar därmed minimal plats. De är dessutom bredare (15 cm) och längre (200 cm) än övriga gummiband. Detta gör att de kan passa för flera olika användningsområden.

Just dessa gummiband är väldigt populära för rehabilitering då de kan anpassas för många övningar. Eftersom de är mycket elastiska kan du använda ett stort omfång av motstånd, från väldigt lätt till mycket tungt, helt utan att använda vikter. Våra band är dessutom längre än många andra, vilket gör att du också kan knyta ihop ändarna för att göra en loop, eller knyta en liten loop att använda som handtag.

De fungerar dock inte bara för rehabilitering, utan även lika bra till regelbunden styrketräning, som en del i uppvärmning för att värma upp och aktivera muskler, till yoga, stretching, pilates och mycket mer. De kompletterar exempelvis minibanden mycket bra.

Gummibanden är tillverkade av naturligt latex från Malaysia. Den latex som används är dessutom granskad och analyserad av SGS och är fri från giftiga eller farliga ämnen.

Våra träningsband kommer i 3-pack, med motstånd från lätt till tungt. Du kommer därför garanterat hitta ett träningsband som passar för din tänkta användning oavsett om det är rehabilitering efter en skada, tung styrketräning, rörlighetsträning eller något annat.

Läs mer:  Övningar med gummiband för ben

Övningsexempel

Det finns massor av övningar att utföra med träningsbanden, allt från övningar för rotatorcuffen i axeln, underarmsmuskulaturen och vaderna till övningar för höftmuskulatur och rygg. I träningsprogrammet nedan hittar du tips på 20 övningar du kan utföra med träningsbanden.

Klicka här: Övningar med Träningsband/Latexband av Actifys

Om du har några funderingar eller kanske vill ha ännu fler träningstips är det bara att du hör av dig!

Lycka till!

Handla flexband här