Det finns många olika typer av miniband, och ibland kan det vara svårt att veta hur de faktiskt skiljer sig åt och när det är bäst att använda ett visst miniband. De miniband du hittar här är de tunnare miniband som är tillverkade i gummi samt de miniband som är tjockare och tillverkade med en textilyta.

Så, vad är egentligen skillnaden mellan miniband i textil och gummi? Detta kommer vi reda ut i denna artikel!

Miniband i textil

Miniband i textil (även kallat hipband och hiploop) har samma form som miniband i gummi, men skiljer sig på så sätt att de är tjockare samt att de har en yta av textil/bomull.

Dessa miniband har ett inre med en mängd tunna latextrådar, vilket ger bandet sin elasticitet. Eftersom ytan är av textil är de väldigt bekväma att använda och kommer varken korva sig, skära in i huden eller rulla upp på benen som vanliga miniband av gummi kan göra.

Hållbarheten är även mycket bra på miniband av textil då de, till skillnad från miniband i gummi, inte är lika känsliga för repor och jack.

De finns i tre olika motstånd, från lätt till tungt, vilket gör att de kan användas till många olika övningar beroende på din styrkenivå och dina mål. Dessa miniband är 34 cm långa och 6,5 cm breda.

Läs mer:  Övningar med gummiband för ben

Miniband i gummi

Miniband i gummi/latex är de vanligaste minibanden. De är lätta, små, tunna och väger väldigt lite vilket gör att de är bra för att ta med på gymmet, resan eller då du har ont om plats.

De här minibanden är billigare är miniband av textil, vilket gör att de passar dig som har en tajt budget.

Minibanden används ofta vid träning för ben, rumpa, höft och bålen och där tar de verkligen ut sin rätt fullt ut!

Dessa miniband finns i fyra olika motstånd och är 30 cm långa samt 5 cm breda. De finns även i 9 cm bredd för extra motstånd!

Ska jag välja miniband av textil eller gummi?

Så, vilket band ska just du välja? Miniband av gummi kan vara rätt för dig om du reser mycket och behöver ett miniband som tar minimal plats och väger väldigt lite. Våra miniband i gummi finns även i två olika bredd (5 och 9 cm) samt i fyra olika motstånd, vilket ger dig lite fler alternativ i motstånd jämfört med miniband i textil.

Miniband av textil är bekvämare än miniband i gummi, och om du vill undvika att banden rullar, korvar sig eller skär in i huden kan ett band i textil vara rätt för dig. Dessa är även mer hållbara, så om du vet att du kommer använda banden mycket är miniband i textil ofta ett bättre val på lång sikt.

Läs mer:  Övningar med gummiband för mage

 

Hoppas du nu känner dig tryggare i vilket miniband du ska välja. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar! Lycka till med din träning!

Handla minibands här

199 kr
249 kr
69 kr
119 kr